Alle neuzen dezelfde kant op: Digital business & alignment (6/7)

Digitale kansen herkennen, dat is het doel van onze digital transformation scorecard workshop. Het zesde onderdeel in de workshop behandelt de mate van implementatie op het gebied van digital business & alignment van een organisatie. Wanneer de kansen op dit gebied benut worden kan een organisatie immers meer winst behalen doordat het efficiënter te werk gaat. Ook kan de organisatie makkelijker doorgroeien doordat strategische aanpassingen sneller kunnen worden doorgevoerd. We toetsen daarom het vermogen van een organisatie om de corporate business strategie bij te stellen, de samenwerking tussen verschillende business units en het algehele vermogen van de organisatie om aanpassingen door te voeren. We onderscheiden daarbij de volgende niveaus:

Level 0: IT projecten worden gerund door de IT afdeling.

Level 1: IT projecten worden ingeleid door non-IT medewerkers.

Level 2: IT en organisatie stakeholders zijn constant aan het synchroniseren met betrekking tot IT projecten en de gehele digitale strategie. Frustratie met betrekking tot de huidige software die binnen de organisatie gebruikt wordt is minimaal.

Level 3: Iedereen binnen de organisatie ziet IT als een kans voor service en product innovatie. Er is een duidelijke roadmap van de innovaties die iets toevoegen of de huidige core business kunnen vervangen het komende jaar.

https://gph.is/g/EvvlPYE

VanMoof

De Amsterdamse fietsenproducent VanMoof is actief bezig om de implementatie van IT te verbeteren binnen de organisatie. Daarnaast is er een duidelijke roadmap van de innovaties die iets toevoegen of de huidige core business kunnen vervangen het komende jaar.

VanMoof
VanMoof fiets

Er is een digital team, dat de spil vormt tussen de verschillende afdelingen bij VanMoof. Wanneer er nieuwe projecten worden opgezet is er in het perfecte geval één verantwoordelijke of productowner per afdeling bij betrokken. Op die manier kan er gemakkelijk ontdekt worden wat er mogelijk is en wat niet en kunnen nieuwe strategieën gemakkelijk worden doorgevoerd. Digital business & alignment done right!

In het volgende blog artikel zullen we het onderdeel ”Digital development and operations” behandelen van de Digital transformation scorecard. De verschillende onderdelen van de scorecard vind je hier onder.

Wil je op de hoogte blijven van al ons nieuws op het gebied van software? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief.

We zijn ook te volgen op Instagram!

Laten we (digitaal) een kopje koffie drinken!

Benieuwd wat er mogelijk is of wil je gewoon even sparren? Als IT Accelerator kunnen we je snel een stap verder helpen. Via onderstaande tool kun je direct een videocall inplannen voor een korte kennismaking.

BLOG

Meer weten over de laatste trends op het gebied van software development?

THE PEOPLE BEHIND THE STORIES