App beheer: wat moet je weten?

Er zijn veel verschillende type apps en er zijn meerdere platforms waar deze apps op kunnen draaien. Apps kunnen ontwikkeld worden voor interne communicatie, of kunnen dienen als communicatie middel met de buitenwereld. Het type app heeft invloed op de manier van app beheer. We lichten in dit artikel de verschillende soorten apps toe.

Type app

Om er achter te komen waar je app beheert gaat worden, dien je vast te stellen wat voor type app je laat ontwikkelen. We onderscheiden de volgende vier soorten apps.

Native apps

Native apps zijn applicaties die ontwikkeld worden voor een specifiek platform. Voorbeelden van platforms zijn Android of iOS. Een app die voor Android is gemaakt zal dus apart ook gemaakt moeten worden voor iOS. Hierdoor zullen de kosten oplopen. Het voordeel van een native app is echter dat de User Experience beter zal zijn. Ook wordt de app geïnstalleerd op het device van de gebruiker waardoor deze ook (deels) offline te gebruiken zal zijn.

Web apps

Web apps zijn mobiele versies van een website. Het principe is erg simpel en dat bespaart kosten. De web applicatie hoeft niet te worden gedownload, wat wel betekent dat er altijd een internet verbinding voor nodig is. Ook ben je op het gebied van functionaliteiten beperkt tot wat de browser toelaat.

Hybride apps

Een combinatie tussen een native- en een webapplicatie is de hybride app. Deze wordt geïnstalleerd op het apparaat van de gebruiker, net als bij een native app. De content wordt echter opgehaald vanuit de mobiele website. Over het algemeen hebben hybride apps een iets minder fraaie vormgeving dan native apps.

Cross-platform apps

Bij een cross platform app wordt er in één taal geprogrammeerd die vervolgens doormiddel van een tool wordt omgezet naar verschillende platforms. Het voordeel hiervan is uiteraard dat er minder tijd besteed wordt aan ontwikkelen. Nadelen zijn dat er altijd internet nodig is om de app te gebruiken en dat de technische mogelijkheden beperkt blijven tot functies die op alle platforms hetzelfde werken.

Enterprise apps

Enterprise apps zijn applicaties die buiten de App Store of Google Play Store om gepubliceerd worden. Bij Apple gaat dat wat lastiger dan bij Android. Enterprise apps worden binnen een organisatie gebruikt, zoals het platform dat we voor KLM bouwden. Door het opzetten van een schaalbaar app distributie platform met Docker kunnen 35.000 medewerkers tegelijkertijd een update van de KLM nieuws app downloaden, zonder overbelasting van diensten. Met één druk op de knop kan worden af- of opgeschaald wat kosten bespaart. De app voor Android hosten wij op onze servers, waarmee we voor de beveiliging en bereikbaarheid zorgen.

Afbeeldingsresultaat voor docker
Docker

Mobile Device Management

Mobile Device Management stelt je in staat om vanaf één centraal punt je mobiele omgeving installeren, beheren en beveiligen. Daardoor houd je meer controle over de veiligheid van je zakelijke gegevens. MDM kan bijvoorbeeld zeer handig zijn wanneer er een mobiele telefoon gestolen wordt. Op afstand kan de data op deze telefoon dan vergrendeld worden.


Wil je meer weten over app beheer, of het laten ontwikkelen van software? Stuur ons een bericht en we bespreken graag de mogelijkheden voor jouw bedrijf.

BLOG

Meer weten over de laatste trends op het gebied van software development?

Laten we (digitaal) een kopje koffie drinken!

Benieuwd wat er mogelijk is of wil je gewoon even sparren? Als IT Accelerator kunnen we je snel een stap verder helpen. Via onderstaande tool kun je direct een videocall inplannen voor een korte kennismaking.

THE PEOPLE BEHIND THE STORIES