Digitaliseer keuringen en controles met FormLab

Zijn inspecties, controles of keuringen ook van belang in jouw organisatie? Dan weet je dat dit een tijdrovende bezigheid is voor de buitendienst. Niet alleen het uitvoeren van de nauwkeurige controles zelf, maar vooral de rompslomp die daarbij komt kijken. Voor alles is net een ander formulier of richtlijn opgesteld, waardoor het aanbrengen van structuur lastig is. Digitalisering biedt de uitkomst. Het zorgt er niet alleen voor dat processen sneller verlopen, je verzamelt namelijk ook waardevolle data op een gestructureerde wijze. Alle formulieren van de organisatie komen samen in één handig platform dat je volledig naar eigen wens vormgeeft. De juiste stakeholders krijgen op het juiste moment de juiste informatie. Hoe? Met FormLab.

Wat is FormLab?

Simpel gezegd is FormLab een app waar alle formulieren die van belang zijn in jouw organisatie op één plek samengesteld en gebruikt worden. Het is een tool die je helpt bij het maken van rapportages en het uitvoeren van handmatige acties doordat je slimme digitale documenten volledig kan personaliseren. Maar dat niet alleen, FormLab geeft je ook de mogelijkheid al je data achteraf te analyseren. Zo kun je bijvoorbeeld checken hoe vaak een klant niet door de inspectie is gekomen en daar vervolgens acties aan koppelen.

Stel zelf jouw formulieren samen

Wat het doel van het formulier ook is, je kan het volledig zelf samenstellen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan checklists die je geheel kan personaliseren. Er is ruimte voor handtekeningen en de mogelijkheid om foto’s op locatie in te laden. Met een handig drag-en-drop systeem kan iedereen binnen jouw organisatie formulieren opmaken en aanpassen.

Ready voor gebruik! Ook offline

Tevreden over je formulier? Door deze vervolgens te publiceren voor gebruik leg je eenmalig vast hoe iedereen moet werken. Met validatieregels en veldchecks bepaal je vooraf hoe data vastgelegd wordt. Zo verwerken de gebruikers de juiste informatie altijd op de juiste plek. Of je werknemers nu in een bouwput, werkplaats of in het lab staan, zij beschikken altijd en overal over de formulieren omdat deze ook offline te gebruiken zijn op mobiele apparaten.

Maak slimme digitale rapporten op maat

Met slimme conditionele blokken zorg je ervoor dat elke klant een digitaal rapport op maat ontvangt. Door ze automatisch te controleren op ingevulde formuliervelden worden alleen relevante teksten en/of afbeeldingen getoond. Vooral voor certificering doeleinden is dit een groot voordeel. Het is mogelijk om gradaties en prioriteit mee te geven aan de geconstateerde tekortkomingen. Zijn er bijvoorbeeld kritieke tekortkomingen die de certificering van jouw klant in gevaar brengen, dan worden de gewenste stakeholders direct op de hoogte gesteld. Problemen worden sneller opgespoord en opgelost.

Diepgaande analyses

Rapportage is belangrijk, maar het blijft een momentopname. Daarom is het met de software-oplossingen van FormLab ook mogelijk om diepgaande analyses uit te voeren. Hoe vaak worden fouten geconstateerd? Worden problemen snel opgelost of blijven deze zwakke punten keer op keer terugkomen? Conclusies uit deze analyses deel je vervolgens met de betrokken partijen. Dit kan natuurlijk van invloed zijn op certificering of andere keuringsonderdelen. Onmisbare informatie dus voor jou, als jij je in het veld van keuring, certificering of controle bevindt.

Eerder zetten we FormLab in voor Nebest. Bekijk hier hoe dat hun keuringsproces versimpeld en versneld heeft.

FormLab helpt jouw organisatie om wendbaar te blijven en veel tijd te besparen met data invoer en rapportage. Je kunt al van FormLab gebruikmaken met een organisatie vanaf 10 werknemers. Ook de implementatie verloopt snel en soepel. Binnen drie dagen kan jouw team al aan de slag van de software. We helpen je graag met het programma en voorzien je van de nodige uitleg. Dat is net het extra stukje service waarom FormLab de ideale oplossing is. Benieuwd wat het voor jouw organisatie kan betekenen? Neem contact op met 7Lab!

Laten we (digitaal) een kopje koffie drinken!

Benieuwd wat er mogelijk is of wil je gewoon even sparren? Als IT Accelerator kunnen we je snel een stap verder helpen. Via onderstaande tool kun je direct een videocall inplannen voor een korte kennismaking.

BLOG

Meer weten over de laatste trends op het gebied van software development?

THE PEOPLE BEHIND THE STORIES