Een Progressive Web App maken, hoe gaat dat in zijn werk?

Progressive Web Apps nemen in een rap tempo het internet over. Dat is niet heel verrassend, want een PWA heeft veel voordelen. Vanaf de buitenkant lijkt het wat ingewikkelder dan een website of een mobiele app, maar niks is minder waar. Hier een overzicht van hoe een PWA werkt. Zo ben je goed ingelezen voordat je een Progressive Web App laat maken.

De Software

Het slimme aan een PWA is hoe het verschillende bestaande code-talen combineert. Het zet een Javascript Framework in een basis van HTML code. Het Javascript Framework maakt het mogelijk om een One Page Applicatie vorm te geven op een overzichtelijke manier. Dit heeft ook de mogelijkheid om data te koppelen aan HTML. Daardoor is het eenvoudig om de applicatie te verrijken met een mooie en responsieve gebruikerservaring.

De PWA is daardoor een licht .JSON bestand die het mogelijk maakt om de applicatie op het scherm van de gebruiker op te slaan. Daarnaast beschikt het ook over configuraties voor het uiterlijk en scherm-oriëntatie. 

Hier wordt in een minuut uitgelegd wat een JSON is.

Infrastructuur

Wat een Progressive Web App snel en toegankelijk maakt is de slimme en efficiënte infrastructuur. PWA’s maken namelijk gebruik van Service Workers. In principe is dit een soort API. Deze API zet belangrijke onderdelen van het internet in de cache en verbindt met de applicatie. Hierdoor laadt de applicatie sneller en is de software in veel gevallen ook offline beschikbaar.

Progressive web app

Wat maakt een Progressive Web App dan progressive?

Je zult vast afvragen; wat onderscheidt een PWA van een gewone webapplicatie? Het vooruitstrevende van een PWA is dat het voor elke gebruiker op elk apparaat beschikbaar is. Simpelweg door verschillende technologieën op de juiste manier samen te laten lopen. En dat is wel zo fijn in een wereld waarin we steeds meer apparaten gebruiken en consumenten steeds meer gewend raken aan Omni channel communicatie.


Nu weet je hoe een Progressive Web App in elkaar steekt. Het ontwikkelen ervan is misschien iets gecompliceerder, dus daar helpen wij graag bij. Als je meteen aan de slag wilt of meer informatie nodig hebt, kun je ons bereiken via deze chatbutton.

Chat met een expert

BLOG

Meer weten over de laatste trends op het gebied van software development?

Klaar voor de volgende stap?

Benieuwd wat er mogelijk is of wil je gewoon even sparren? Als IT-accelerator én ondernemer kan ik je vaak al snel een stap verder helpen. Chat, bel +31 20 705 1010 of stuur me een mail.

Chat direct Stuur een e-mail
Bas Alderding
THE PEOPLE BEHIND THE STORIES