Infographic: de rol van de stakeholders binnen het scrum proces

Bij 7Lab werken we met SCRUM. Dit is een methodiek voor het ontwikkelen van software. We hebben eerder gekeken naar de scrum master en product owner. In de onderstaande infographic vind je de rol van stakeholders binnen een SCRUM proces.

De stakeholders hebben een belangrijke rol binnen een scrum proces. Zij hebben de wens om software te laten ontwikkelen. Om dit te realiseren wordt een Scrum team samengesteld. Dit team bestaand uit het development team, de product owner en de scrum master. De stakeholders zijn een aantal betrokkenen van het gewenste eindproduct. Dit kunnen bijvoorbeeld een CEO, de afdelingsleider techniek en een monteur zijn. Zij hebben allemaal belang bij de software.

De stakeholders staan in contact met de product owner, welke de desires, wants & needs van het bedrijf vertegenwoordigt bij het team.

Deze desires, wants & needs, worden in het begin van het scrum proces samen met de product owner vertaald naar user stories om de backlog mee te vullen. Deze user stories worden weer onderverdeeld in sprints en door het development team elke twee weken (sprint) opgeleverd. Na het afronden van een sprint wordt een sprint review gedaan waar het team de resultaten presenteert aan de stakeholders.

Tijdens een tweewekelijkse sprint review kunnen de stakeholders volgen of het team in de juiste richting gaat. Wanneer nodig leveren ze weer input aan de product owner zodat deze opnieuw kan bekijken wat de volgende stappen voor het team zijn.

Laten we (digitaal) een kopje koffie drinken!

Benieuwd wat er mogelijk is of wil je gewoon even sparren? Als IT Accelerator kunnen we je snel een stap verder helpen. Via onderstaande tool kun je direct een videocall inplannen voor een korte kennismaking.

BLOG

Meer weten over de laatste trends op het gebied van software development?

THE PEOPLE BEHIND THE STORIES