Infographic: de rol van een Product Owner

Als je een software laat bouwen, kan je dat op verschillende manieren aanpakken. Bij 7Lab werken we met SCRUM, zie ook onze andere blogpost met uitgebreide infographic hierover. Als klant heb je in zo’n traject vaak de rol van product owner. De Product Owner kun je zien als de stem van de klant; hij zorgt voor een maximale waarde van het eindproduct en is het enige contactpunt met betrekking op het wijzigen van het product.

– De PO is dagelijks aanwezig bij de Stand Up meeting.

– De PO heeft een duidelijke visie voor het eindproduct. Hij houd de markt in de gaten, dit is belangrijk om zo beslissingen te kunnen maken tussen welke user stories wel en welke niet gemaakt zullen worden.

– De PO maakt, prioriteert en houd de backlog bij. In de backlog staan alle user stories (functionaliteiten beschreven vanuit gebruikersperspectief” welke gebouwd dienen te worden door het development team. Bij het prioriteren wordt puur gekeken naar de waarde die de functionaliteit toe zou moeten voegen aan de software.

– De PO plant releases en zorgt ervoor dat het development team op schema blijft tijdens de geplande sprints.

 

BLOG

Meer weten over de laatste trends op het gebied van software development?

Laten we (digitaal) een kopje koffie drinken!

Benieuwd wat er mogelijk is of wil je gewoon even sparren? Als IT Accelerator kunnen we je snel een stap verder helpen. Via onderstaande tool kun je direct een videocall inplannen voor een korte kennismaking.

THE PEOPLE BEHIND THE STORIES