Hoe kan ik mijn IT landschap het beste organiseren?

Een IT landschap is een complex samenspel van applicaties en software. Bestaat het uit veel verschillende onderdelen, die op verschillende momenten zijn ontwikkeld, dan kan dat op ten duur problemen op leveren. Wees niet bang om afstand te nemen van legacy systemen. Deze zorgen vaak voor een trage workflow, omdat ze de ontwikkelingen op de markt niet meer bij kunnen benen.

In een complex IT landschap hebben kleine veranderingen grote gevolgen voor de rest van de organisatie. Een duidelijke overzicht van je IT structuren is daarom van groot belang. Een software ontwikkelaar kan je daar mee helpen. Met deze tips helpen we je op weg.

1. Zorg voor eenheid en openheid

Om een zo gestructureerd mogelijk IT landschap te creëren is het van belang dat je iedereen in je bedrijf achter je hebt. Om budgetten en manuren veilig te stellen wil je het management aan je kant hebben. Communiceer daarom openlijk en wees reëel met je doelstellingen. Ben je niet reëel, dan loop je het risico dat je jezelf in de vingers snijdt.

2. Take your time

Redelijk cliché, maar daarom niet minder relevant. Neem de tijd bij het inrichten van je IT landschap. Iedereen binnen je organisatie moet zich aanpassen aan nieuwe structuren en systemen. De een doet dat sneller dan de ander. Neem daarom ruim de tijd als het aankomt op deadlines en doelstellingen. Op die manier zorg je ervoor dat alle neuzen dezelfde kant op komen te staan en dat iedereen positief aankijkt tegen eventuele veranderingen in het IT landschap.

3. Wees flexibel

Het is belangrijk dat je een duidelijke visie hebt als het aankomt op je IT landschap, maar blijf wel flexibel. Er zullen zich altijd onverwachte situaties gaan voordoen. Wees in zo’n geval dan niet bang om af te stappen van je vooraf opgezette ideeën. Het zal de samenwerking met alle betrokken partijen ten goede komen, waardoor je eindresultaat beter zal zijn.

4. Zoek naar een klik

Bij het samenwerken met een externe partij voor ontwikkelen van software en het inrichten van je IT landschap is een klik cruciaal. Waarschijnlijk zijn jullie voor een langere tijd aan elkaar gebonden. Vaak kan een eerste ontmoeting je al een goede indruk geven van een eventuele samenwerking. Komt het bedrijf geloofwaardig over? Wie vallen er onder hun klantenbestand? Laat je gevoel spreken en ga alleen in zee met een partij als het goed voelt.

Ben je klaar om jouw IT landschap te (her)organiseren? Ga ervoor! Ga pijnpunten niet uit de weg, maar pak alles aan. Het zal je op de lange termijn veel hoofdpijn gaan schelen. De juiste software ontwikkelaar zal er voor zorgen dat je op de korte termijn resultaat zult gaan boeken.

Laten we (digitaal) een kopje koffie drinken!

Benieuwd wat er mogelijk is of wil je gewoon even sparren? Als IT Accelerator kunnen we je snel een stap verder helpen. Via onderstaande tool kun je direct een videocall inplannen voor een korte kennismaking.

BLOG

Meer weten over de laatste trends op het gebied van software development?

THE PEOPLE BEHIND THE STORIES