Zes dingen waar je op moet letten als je een software developer inhuurt

Je wilt een software project beginnen en bent opzoek naar een goede en betrouwbare developer. Waar moet je dan op letten? We hebben wat tips voor je klaar staan, zodat de kans dat je project uitloopt op een financieel debacle of een hoofdpijn dossier geminimaliseerd worden.

Communicatie

Een goede samenwerking begint met goede communicatie. Helaas zijn niet alle developers goed in helder communiceren. Dit is ook een reden waarom veel projecten vastlopen. Een goed software bedrijf heeft daarom ook personen in dienst zoals een Scrum Master en een IT-Accelerator. Deze vormen de schakel tussen development team en de opdrachtgever. Hierdoor zal je samenwerking veel soepeler verlopen.

software laten maken

Probeer het wiel niet opnieuw uit te vinden

Wil je deadlines halen dan is het belangrijk dat je gebruik maakt van bestaande coderings- en developers wetten. Het gebeurt maar al te vaak dat projecten vertraging oplopen omdat je te gefixeerd bent op dat element van je software dat je toch geen concurrentie voordeel op gaat leveren. Doe maar normaal, dan doe je al gek genoeg!

Kijk naar referenties en klanten

Een betrouwbare manier om de kwaliteit van de software developer te checken is het kijken naar het klantenbestand van de ontwikkelaar. Bel desgewenst referenties op en wees niet bang om door te vragen naar hun ervaringen met de developer. Een gewaarschuwd mens telt voor twee.

Zoek developers die meerdere talen spreken

Wanneer je een developer zoekt wil je het liefst iemand hebben die zowel Frontend-, Backend- als Fullstack developer is. Kijk naar developers die doorleren en met veel verschillende platforms kunnen werken. Goede software bedrijven zullen hun developers altijd bijscholen en op de hoogte brengen van de laatste technologische mogelijkheden.

developer

Bespaar niet op een developer

Goedkoop is duurkoop. Die regel gaat in de development wereld ook vaak op. Het uitbesteden van software klussen naar buitenlandse developers lijkt vaak een goedkope optie, maar er zijn oneindig veel voorbeelden van projecten die faliekant mislukken door gebrekkige communicatie en gebrek aan kennis. De software in de nieuwe Boeing vliegtuigen is daar wellicht het pijnlijkste voorbeeld van. Deze was uitbesteed aan goedkope developers in India, maar bevatte ernstige fouten waardoor de vliegtuigen konden crashen.

Welke type developers zijn er?

Angular developers

Nativescript developers

Javascript developers

Php developers

Universele code

Het is belangrijk om vooruit te kijken. Stel je huurt een developer in die een mooi project voor je in elkaar draait, maar ingewikkelde en hele specifieke code gebruikt. In de toekomst kan dat problemen opleveren wanneer je een andere software ontwikkelaar, die niet overweg kan met de gebruikte code. Denk vooruit!


Ben je klaar om een je software project te starten? Neem contact op met Bas van 7Lab en vraag naar de mogelijkheden voor het inhuren van een developer.

Laten we (digitaal) een kopje koffie drinken!

Benieuwd wat er mogelijk is of wil je gewoon even sparren? Als IT Accelerator kunnen we je snel een stap verder helpen. Via onderstaande tool kun je direct een videocall inplannen voor een korte kennismaking.

BLOG

Meer weten over de laatste trends op het gebied van software development?

THE PEOPLE BEHIND THE STORIES