Vijf redenen om niet zomaar elke planningssoftware te gebruiken

Er is een groot aanbod van verschillende planningssoftware. Elk met de belofte om jou zoveel mogelijk te ontzorgen bij het plannen van je resources. Toch sluiten veel van deze generieke tools niet goed aan bij specifieke bedrijfsprocessen, met als het risico dat de planning juist complexer wordt en je het tegenovergestelde resultaat krijgt. Daar is software op maat de juiste oplossing voor. Lees hier vijf voordelen van planningssoftware op maat.  

Planningsoftware

Focus op kerntaken

Elke generieke tool heeft een specifieke focus op een bepaald aspect van de resource planning. De een is bijvoorbeeld meer geschikt voor projectmanagement en de ander houdt bijvoorbeeld de capaciteit in de gaten. Dit zorgt ervoor dat je bij de keuze van de planningssoftware moet bepalen waar de focus op komt te liggen en vervolgens de andere aspecten minder goed kunt bedienen. 

Bepaal zelf de workflow en niet andersom

Waarschijnlijk heb je al een gestroomlijnde workflow ingericht om de planning van je bedrijf op te stellen. Vaak is dit op een organische manier ontstaan door de samenloop van processen en specifieke rollen van stakeholders. Een digitale oplossing moet deze workflow optimaliseren en ondersteunen. Toch dwingen beschikbare planningstool je om de aanpak om te buigen naar de workflow die het beste werkt met de indeling van de software.

Ontstijg de branche

Veel planningstools geven een vorm van maatwerk door gespecialiseerd te zijn in een specifieke branche en is berust met functionaliteiten die daarbij horen. Dit is niet altijd gunstig. In veel gevallen gaat je bedrijf verder dan je branche. Je hebt vast andere werkzaamheden of extra diensten. Er moet ook een mogelijkheid zijn om deze andere functies in te voeren. Denk bijvoorbeeld aan het inplannen van een bijzonder trainings- of opleidingstraject of het aanbieden van nieuwe diensten. 

Breid de automatisering uit

Het grootste voordeel van zelf de software ontwikkelen is dat je zelf kunt bepalen hoe je de software uit wilt breiden. Een planningstool is een mooi aanvangspunt voor een digitale transformatie van het bedrijf of misschien zelfs hyperautomation. Met de automatische processen en alle data digitaal in beheer is het gemakkelijk om een koppeling te maken naar bijvoorbeeld een automatisch loon- of factureersysteem. Of denk bijvoorbeeld aan een koppeling met een online productdatabase. 

Blijf schaalbaar en flexibel

Eigen software op maat biedt ook veel controle over de inrichting van de IT infrastructuur. Door dit onafhankelijk te houden ben je altijd de baas over de schaalbaarheid van de servers. Zo betaal je nooit te veel op momenten dat er weinig gebruik plaatsvindt en sta je niet voor verrassingen als de software in eens heel veel gebruikt wordt. De IT blijft flexibel en kostenefficiënt. 


Mochten de standaard oplossingen niet voor jouw werken, dan is het is dus aan te raden om te onderzoeken wat software op maat kan betekenen voor jouw bedrijf. Om dat te doen hebben we bij 7Lab een meerdaagse Discovery Workshop ingericht om effectief te onderzoeken waar de kansen van software liggen.

BLOG

Meer weten over de laatste trends op het gebied van software development?

Laten we (digitaal) een kopje koffie drinken!

Benieuwd wat er mogelijk is of wil je gewoon even sparren? Als IT Accelerator kunnen we je snel een stap verder helpen. Via onderstaande tool kun je direct een videocall inplannen voor een korte kennismaking.

THE PEOPLE BEHIND THE STORIES