Wat doet een Full Stack Developer binnen een software project?

Arjan Kempes geeft ons een kijkje achter de schermen bij 7Lab. Hij vertelt ons wat een Full Stack Developer precies doet binnen een software project. En wat is het verschil tussen een Frontend en een Backend Developer dan?

Een Full Stack Developer, wat doet die zoal?

Arjan: ”Een Full Stack Developer is niet alleen bezig met het frontend, wat de klant ziet, maar ook met wat er achter de schermen gebeurd aan de achterkant van de website, de backend. Er zijn dus ook twee type Developers, de Frontend Developer en de Backend Developer. Als derde overkoepelende heb je dan nog de Full Stack Developer.”

Full Stack Developer Arjan at work

Wat doet een Developer dan precies?

”Een developer zet het ontwerp of de wireframes die we krijgen aangeleverd om in een webapplicatie of app. Hij houdt er rekening mee dat onderdelen die worden gemaakt kunnen worden hergebruikt, zodat styling consequent kan worden doorgevoerd door de hele app. Het is niet alleen grafisch dat er wordt gemaakt, maar ook alles wat er achter de schermen gebeurd. Dus als een user op een button klikt, dat er daadwerkelijk wat gebeurd. Dus dat er een navigatie plaatsvindt of dat er iets wordt opgeslagen.”

En een Lead Developer?

”Als Lead Developer houd ik overzicht over het project. Ik zorg dat iedereen z’n taken oppakt en juist uitvoert, dat de juiste stappen worden ondernomen. Ik monitor de uren en zorg dat we niet het budget overschrijden. Ook zorg ik dat de klant geïnformeerd is over de status van het project.”


Tot zover de rol van de Full Stack Developer binnen het software project. Wil je meer weten over de verschillende rollen binnen een Scrum team? Check dan bijvoorbeeld het filmpje over Koen, de IT Accelerator.

Laten we (digitaal) een kopje koffie drinken!

Benieuwd wat er mogelijk is of wil je gewoon even sparren? Als IT Accelerator kunnen we je snel een stap verder helpen. Via onderstaande tool kun je direct een videocall inplannen voor een korte kennismaking.

BLOG

Meer weten over de laatste trends op het gebied van software development?

THE PEOPLE BEHIND THE STORIES