Wat doet een IT Accelerator in het Scrum team?

Om het traject van software ontwikkeling wat te verduidelijken maken we een reeks video’s met verschillende personen in ons team. Dit keer gaan we in gesprek met Koen ter Velde. Hij legt uit wat een IT Accelerator precies doet. Hieronder vind je een korte samenvatting van het interview.

Koen, wat is een IT Accelerator?

”Een IT Accelerator is iemand die de Product Owner in een SCRUM proces ondersteund in het uitwerken van functionaliteiten en het maken van keuzes tijdens het ontwikkelen van een softwareapplicatie. Ik denk dat je de IT Accelerator kan zien als iemand die zowel op het gebied van IT als op het gebied van business kan meedenken. En daar dus een goede combinatie in weet te vinden.”

Waarom moet je er een in je team hebben?

”Een IT Accelerator zorgt ervoor dat de wensen van de Product Owner ten eerste goed uitgewerkt worden. En ten tweede dat ze goed vertaald worden naar het development team. Dus hij moet zowel de business kant van de Product Owner snappen, van de klant, als ook de IT wereld waarin de developers zich bevinden.”

Wat is het verschil tussen een Business Analist en een IT Accelerator?

”Het verschil tussen een Business Analist en een IT Accelerator is dat die laatste toch wel wat dichter op de IT kant staat van het verhaal. Die zal ook sneller vanuit een technisch oogpunt kunnen meedenken en die moet daarom dus ook meer kennis van de IT hebben. Daardoor zal hij eerder kunnen beoordelen of een stukje business functionaliteit haalbaar en realistisch is.

IT Accelerator Koen

Op welke manier help je de Product Owner?

”Een van de dingen die ik doe tijdens een project is het helpen van de Product Owner met het stellen van prioriteiten. Dat is vaak lastig voor een Product Owner omdat die vaak geen ervaringen heeft met IT projecten en dus niet snel overziet wat de effecten zijn van zijn keuzes.”


Wil je meer weten over de verschillende rollen binnen een IT project? Check dan bijvoorbeeld deze video op onze blog over de Scrum Master. Ook vind je onze video’s op Vimeo.

Zet de volgende digitale stap

Wij helpen je graag op weg met het realiseren van de digitale ambities van jouw organisatie. Maak een afspraak met een van onze IT experts en ontdek de mogelijkheden van software.

Maak een afspraak
BLOG

Lees hier de laatste trends op het gebied van software development

THE PEOPLE BEHIND THE STORIES