Case study

Green Specialties

Scroll &
discover more

Product Traceability platform voor Green Specialties

Thumbnail

Green Trace: van zaadje tot de zak inzichtelijk

Green Trace

Green Specialties is een groentekwekerij gespecialiseerd in verpakte dagverse bladgroenten. Naast het streven naar de beste kwaliteit van deoogst, heeft het Brabantse familiebedrijf de ambitie om markt- en kwaliteitsleider te zijn. Eén van de pijlers is hierbij om de gehele marktketen in beheer te houden. Green Specialties kwam bij ons met de uitdaging om het gehele traject van telen, verwerken en distribueren te optimaliseren. Het resultaat is de Green Trace applicatie. Een product traceability platform dat alles van teelt tot transport inzichtelijk maakt. Hierdoor is de reis van alle producten inzichtelijk en gaan processen sneller.

Proces

Discover

De weg die de bladgroenten afleggen is een behoorlijk complex traject met veel handelingen en betrokken disciplines. Tijdens de Discovery fase is dit gehele traject tot in detail uitgewerkt. Hierbij hebben we gekeken naar welke stappen er worden genomen, welke stakeholders betrokken zijn en wat de wensen en behoeftes zijn. Vervolgens zijn we gaan selecteren welke functionaliteiten nodig zijn in het platform.

Design

Uit extensief UX research bleek dat binnen het proces ook veel uitzonderingen waren. De grootschalige operatie van Green Specialties bestaat uit meerdere processen en verschillende gewassen, locaties en betrokkenen. Dit betekent dat binnen de software meerdere scenario's nodig zijn om het volledig te kunnen toepassen. De verschillende stappen en uitzonderingen maakten het een complexe uitdaging voor onze Designer. Het resultaat is een flexibel design dat verschillende weergaven en werkwijzes biedt voor gebruikers met andere behoeftes.

Build

De Green Trace applicatie is een Progressive Web App, zodat het op elk veelgebruikt device beschikbaar is. De software is gestoeld op een backend van Laravel. Door middel van Ionic is de applicatie werkzaam op meerdere platforms. Een belangrijke functionaliteit die door de gehele softwarte gebruikt wordt, is de QR code. Hierdoor kan elke gebruiker met de camera snel informatie over een product indienen en opvragen.

Grow

Door het uitgebreide voortraject en UX onderzoek heeft Green Specialties veel inzicht gekregen over de organisatie. Het Green Trace Platform versnelt de processen en maakt de werkzaamheden inzichtelijk. Ook biedt het kansen voor doorontwikkeling. Bij versie twee zal de focus liggen op de verwerking van de voorraden en de levering.

Next up

VKG Keurmerk

Het VKG Keurmerk garandeert kwaliteit bij het plaatsen van kunststof kozijnen. Om dit proces van fabriek tot garantiecertificaat te waarborgen, kwam VKG bij 7Lab voor een app. 

De VKG-app en webapplicatie bieden een platform waarmee ketenpartners beter kunnen samenwerken. Hoe? Lees het in de VKG-Keurmerkcase.

Case study

Laten we (digitaal) een kopje koffie drinken!

Benieuwd wat er mogelijk is of wil je gewoon even sparren? Als IT Accelerator kunnen we je snel een stap verder helpen. Via onderstaande tool kun je direct een videocall inplannen voor een korte kennismaking.

THE PEOPLE BEHIND THE STORIES