Case study

KLM

Scroll &
discover more

App distributie platform voor grote volumes ondersteund door Docker

Thumbnail

Dit hebben we bereikt.

Door het opzetten van een schaalbaar app distributie platform met Docker kunnen 35.000 medewerkers tegelijk een update van de KLM nieuws app downloaden, zonder overbelasting van diensten. Met een druk op de knop kan worden af- of opgeschaald wat kosten bespaart.

The big picture

Alle 35.000 medewerkers van KLM moeten tegelijkertijd een app (update) kunnen downloaden. Bovendien moet zowel het beheer als de hardware voor de technische infrastructuur niet teveel kosten.

Dit waren de doelen van het project.

Schaalbare app distributie

Door gebruik te maken van Docker, een load balancer en een orchestration manager kan in no-time worden opgeschaald voor hoge volumes van internetverkeer.

Betrouwbare app distributie

Door kleine microservices redundant uit te voeren heeft downtime van een enkele machine uit het cluster een minimale impact en kunnen medewerkers de app blijven downloaden.

Geen Google Play of Appstore

De app wordt in verband met regels van Apple (iOS) en Google buiten de reguliere consumenten kanalen om gedistribueerd.

Hoge mate van veiligheid

Niet zomaar iedereen kan de KLM news app downloaden. Er zijn maatregelen genomen om te voorkomen dat mensen van buitenaf hier toegang toe hebben.

185k
downloads van de news app.
1000+
requests per seconde piekbelasting.
Next up

AFP

Om AFP te ondersteunen met sales, ontwikkelden we een app. Hiermee creëerden we meer inzicht in relevante klantdata en algemene prestaties. Alle salesactiviteiten vinden nu plaats in één toolbox. 

Het resultaat? Besparing van tijd, efficiënter rapporteren en een mooie verhoging van sales.  Lees er meer over in onze AFP-case. 

Case study

Klaar voor de volgende stap?

Benieuwd wat er mogelijk is of wil je gewoon even sparren? Als IT-accelerator én ondernemer kan ik je vaak al snel een stap verder helpen. Chat, bel +31 20 705 1010 of stuur me een mail.

Chat direct Stuur een e-mail
Bas Alderding
THE PEOPLE BEHIND THE STORIES