Case study

VKG Keurmerk

Scroll &
discover more

App om de volledige keten voor kunststof kozijnen te volgen

Thumbnail

Wat we hebben bereikt.

Door de gehele keten op het gebied van kunststof kozijnen te integreren werken betrokken partijen beter samen. De fabrikant maakt een project aan, de monteur levert op via een app en de klant ontvang een uitgebreid garantie certificaat. Elke stap van het proces wordt gewaarborgd.

The big picture

De VKG-app en webapplicatie bieden een platform waarmee ketenpartners beter kunnen samenwerken. Het gehele proces is daardoor gewaarborgd en klanten kunnen zeker zijn van een gecertificeerd kozijn van maximale kwaliteit.

Dit waren de doelen.

Totale ketenintegratie

Via het platform worden alle partijen die het VKG-keurmerk hanteren met elkaar verbonden. Betrokkenen weten precies wat er met een kunststof kozijn gebeurd. Gegevens hoeven maar één keer te worden vastgelegd.

Waarborgen kwaliteit certificering

Omdat een transparant proces wordt gehanteerd binnen de app en software, kan iedereen volgen welke stappen zijn uitgevoerd. Alleen wanneer alle stappen zijn volbracht wordt een volwaardig certificaat afgegeven.

Integratie bestaande systemen

Om te voorkomen dat fabrikanten en monteurs dubbele gegevens moeten vastleggen is een koppelstuk (API) opgezet. Deze API maakt het voor een IT-afdeling mogelijk om gegevens uit te wisselen met het VKG-platform.

Verhogen zichtbaarheid keurmerk

Vanuit VKG is het belangrijk dat haar leden vaker in contact komen met het keurmerk. De software draagt niet alleen bij aan de kwaliteit, maar ook aan de zichtbaarheid van het merk.

1500+
installateurs maken gebruik van de app.
20
gevelfabrikanten aangesloten.
Next up

Kwast Wijnkopers

Speciaal voor Kwast Wijnkopers ontwikkelden wij Wijn-DB software. Hiermee kan alle informatie van wijnen vastgelegd worden en gedeeld met de webshop, een app, klanten en externe applicaties. 

Vele uren handmatig werk zijn al bespaard door onze software. Benieuwd naar de inhoud? Lees meer in de Kwast Wijnkopers-case.

Case study

Zet de volgende digitale stap

Wij helpen je graag op weg met het realiseren van de digitale ambities van jouw organisatie. Maak een afspraak met een van onze IT experts en ontdek de mogelijkheden van software.

Maak een afspraak
THE PEOPLE BEHIND THE STORIES