Case study

Workboost

Scroll &
discover more

Voor Workboost hebben we een een applicatie ontwikkeld om verbetering van werknemers te stimuleren.

Thumbnail

Een activerende applicatie dat met gedragswetenschap en gamification werknemers stimuleert om te ontwikkelen.

Workboost is een nieuwe applicatie die in het leven is geroepen om het ontwikkelproces dat professionals, zoals leraren, (loopbaan)coaches en consultants, met hun klanten doorlopen leuker, sneller en effectiever te maken. Professionals kunnen hun werkmethodes verrijken met de spelelementen en het loyaliteitsysteem van de WorkBoost app om deze digitaal aan te bieden aan hun klanten. De WorkBoost App hanteert een unieke methode aan de hand van principes van gedragswetenschappen, gamification en boostinge. Workboost benaderde 7Lab om deze methode uit te werken in een activerende en intuïtieve app.

Proces

Discover

Workboost benaderde 7Lab om het eigen proof of concept om te zetten in een schaalbare applicatie. Tijdens de Discoverfase hebben we daarom de visie van Workboost uiteengezet en aangescherpt om tot een realiseerbaar MVP te komen. De uitdaging was om een werkbare vorm te vinden die de logica van de methode van Workboost ondersteunt en optimale schaalbaarheid en gebruiksvriendelijkheid biedt.

Design

Het Design van de applicatie was een leuke uitdaging voor onze UX/UI Designer. Hier lag de focus vooral op het inrichten van een vriendelijke en leerzame omgeving om leren te stimuleren. Daarbij was het belangrijk dat de vormgeving de Positive Reinforcement Techniek ondersteunt om de ervaring van een beloning te versterken. Om te zorgen dat de leerstof optimaal kan worden opgenomen is er gezorgd voor een zo laag mogelijke cognitive load. Het resultaat is een minimalistisch, persoonlijk en intuïtief ontwerp, dat de gebruiker positieve feedback geeft.

Build

In twee sprints van twee weken heeft ons development team het ontwerp omgezet naar een werkende applicatie. De frameworks die hierbij zijn gebruikt zijn Laravel en VueJS. Daarnaast is Ionic gebruikt om de applicatie beschikbaar te maken op meerdere platforms. Naast de werkende app stond schaalbaarheid en veiligheid van de gebruiker centraal tijdens het ontwikkelen. Door de Agile aanpak en nauwe samenwerking met Workboost heeft het team in een zeer korte tijd een volledig werkende native app live gezet.

Grow

De eerste versie bood alle functionaliteiten om de werkwijze van Workboost te introduceren op de markt. Deze staat momenteel live en wordt in toenemende mate gebruikt. Naar aanleiding van de eerste gebruikersresultaten zullen we weer om de tafel zitten om te onderzoeken welke uitbreiding en doorontwikkeling mogelijk is voor de tweede versie.

Next up

VKG Keurmerk

Het VKG Keurmerk garandeert kwaliteit bij het plaatsen van kunststof kozijnen. Om dit proces van fabriek tot garantiecertificaat te waarborgen, kwam VKG bij 7Lab voor een app. 

De VKG-app en webapplicatie bieden een platform waarmee ketenpartners beter kunnen samenwerken. Hoe? Lees het in de VKG-Keurmerkcase.

Case study

Zet de volgende digitale stap

Wij helpen je graag op weg met het realiseren van de digitale ambities van jouw organisatie. Maak een afspraak met een van onze IT experts en ontdek de mogelijkheden van software.

Maak een afspraak
THE PEOPLE BEHIND THE STORIES