Stap 3

Discover

Bedenk met je team functionaliteit waarmee bij taken knelpunten worden opgelost of kansen benut. Bepaal hoe blij eindgebruikers hiervan worden.

Download de kit direct

Het resultaat

  • Beschrijving software functionaliteit
  • Meerwaarde voor gebruikers inzichtelijk
  • Prioriteit functies vastgelegd

9. Beschrijf functionaliteit

Dit is de stap waarbij je bepaalt wat uw app of software moet doen. Maak een post-it voor elke benodigde functionaliteit per taak en plak deze op het DSD Canvas onder de taak.

Elke functionaliteit moet het mogelijk maken om een taak uit te kunnen voeren, de uitvoering gemakkelijker te maken of eindresultaten van hogere kwaliteit te leveren. Functionaliteit moet altijd een probleem oplossen of een kans creëren, anders heeft het geen zin om dit in je software te bouwen.

toolkit

10. Blijheid inschatten

Bepaal het gebruiksgemak per functionaliteit. Teken een smiley op elke post-it ter illustratie. Het zalje helpen bij het maken van keuzes in de volgende stap.

toolkit

11. Prioriteren functionaliteit

Zet alle basisfunctionaliteit boven de performance en WOW! functies. Sorteer de performance en WOW! functies op basis van hun belang en teamvoorkeur.

Hoe hoger je de post-it plaatst, hoe belangrijker het is en hoe groter de kans dat het in de eerste versie van de software wordt opgepikt.

toolkit

Laten we (digitaal) een kopje koffie drinken!

Benieuwd wat er mogelijk is of wil je gewoon even sparren? Als IT Accelerator kunnen we je snel een stap verder helpen. Via onderstaande tool kun je direct een videocall inplannen voor een korte kennismaking.

Nieuwsgierig geworden? Download de kit en ga er direct mee aan de slag!

Download kit Download canvas
Making the right choices