Stap 1

Formulate

Zet je doelstelling helder op papier, bedenk wie de betrokkenen zijn en nodig afgevaardigden uit voor de workshopsessies om samen te brainstormen.

Download de kit direct

Het resultaat

  • Heldere doelstellingen
  • Commitment van je collega's
  • Duidelijk wie de stakeholders zijn

1. Relevante stakeholders

Denk aan alle verschillende stakeholders die beïnvloed kunnen worden door je nieuwe software of app idee. Schrijf ze op.

toolkit

2. Betrek collega's, partners en klanten

Kijk naar de tijdsaanduiding voor de volgende 3 stappen. Probeer een afspraak te plannen met alle relevante mensen om samen aan het Digital Solution Canvas te werken. We noemen deze relevante mensen "stakeholder representatives". Dit is iemand die een groep belanghebbenden met min-of-meer dezelfde verantwoordelijkheden vertegenwoordigt.

We raden aan om maximaal 6 vertegenwoordigers van belanghebbenden te betrekken.

toolkit

3. Organiseer je werkruimte

Voordat je aan het volgende deel van de workshop begint, dient het DSD-canvas op A2 of A1 papier afgedrukt te worden voor elk type stakeholder (zie stap 1). Reserveer ruimte voor extra post-its aan de rechter- en onderkant.

toolkit

4. Formuleer doelstellingen

Voordat je deze toolkit ging gebruiken, had je een algemeen beeld over waar je wilde bereiken. Dit doel kan specifiek zijn voor een bepaald type stakeholder. Beschrijf in één zin wat je voor een stakeholder wilt bereiken. Als een stakeholder geen specifieke doelen heeft, schrijf dan het projectdoel op elk canvas op.

toolkit

Laten we (digitaal) een kopje koffie drinken!

Benieuwd wat er mogelijk is of wil je gewoon even sparren? Als IT Accelerator kunnen we je snel een stap verder helpen. Via onderstaande tool kun je direct een videocall inplannen voor een korte kennismaking.

Nieuwsgierig geworden? Download de kit en ga er direct mee aan de slag!

Download kit Download canvas
Solving the right problem