Stap 4

Scope

In deze stap bepaal je het minimaal levensvatbare product waarmee je live zou kunnen gaan. Dit heet ook wel een MVP. Samen met je team bekijk je wat eindgebruikers minimaal aan functionaliteit nodig hebben om de software tot een succes te maken.

Download de kit direct

Het resultaat

  • Duidelijke scope
  • Helder geformuleerd wat er gebouwd wordt
  • Business case voor het MVP klopt
  • Inschatting door software developer

12. Bepaal MVP scope

Bepaal samen met je team waar je de MVP-lijn wilt trekken. Het MVP is het minimaal haalbare product, met andere woorden: iets waarmee je live kunt gaan. Het is het absolute minimum dat nog steeds de belangrijkste problemen oplost en voldoende bedrijfswaarde oplevert om een investering te rechtvaardigen.

Het moet alle basisfunctionaliteit bevatten en op zijn minst enkele prestaties en WOW! functies bevatten. Het is een best practice om de MVP-scope zo klein mogelijk te houden.

toolkit

13. Formuleer MVP statement

Geef een samenvatting van de app of het softwareproduct dat je aan eindgebruikers levert binnen het MVP dat in de vorige stap is gedefinieerd. Dit mag niet meer dan één zin zijn.

toolkit

14. MVP business case

Beschrijf welke meerwaarde het MVP zal leveren. Probeer specifiek te zijn en gebruik valuta, tijd of cijfers.

toolkit

15. Digitaliseer canvas(sen)

Je bent bijna klaar. Wij raden je aan om een digitale kopie te maken. Dit maakt het gemakkelijk om te delen met collega's of derden.

toolkit

16. Vraag een inschatting

Vraag een software- of app-ontwikkelaar om het DSD canvas voor je stakeholder(s) te bekijken.

De ontwikkelaar kan in deze fase een inschatting geven van de ontwikkelingskosten. Gebruik deze inschatting om je budget intern goedgekeurd te krijgen.

toolkit

Optioneel: gratis laten inschatten door 7Lab

Stuur je ingevulde canvas naar onze IT-accelerator Bas Alderding op [email protected] en ontvang gratis een inschatting.

toolkit

Klaar voor de volgende stap?

Benieuwd wat er mogelijk is of wil je gewoon even sparren? Als IT-accelerator én ondernemer kan ik je vaak al snel een stap verder helpen. Chat, bel +31 20 705 1010 of stuur me een mail.

Chat direct Stuur een e-mail
Bas Alderding

Nieuwsgierig geworden? Download de kit en ga er direct mee aan de slag!

Download kit Download canvas
About the creators